Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την αύξηση των επιπέδων εκπομπών για τα αυτοκίνητα ντίζελ!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε τις προτάσεις για τις εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης (RDE, Real Driving Emissions) για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που θα επιτρέψει στα αυτοκίνητα να εκπέμπουν καυσαέρια δύο φορές πάνω από τα προηγούμενα Ευρωπαϊκά ανώτατα όρια εκπομπών!


Προ ημερών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε τις τρέχουσες προτάσεις για τις δοκιμές εκπομπών ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης (RDE, Real Driving Emissions) για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που συμφωνήθηκαν από τα κράτη μέλη τον Οκτώβριο του 2015. Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στα αυτοκίνητα ντίζελ να εκπέμπουν καυσαέρια δύο φορές πάνω από τα προηγούμενα Ευρωπαϊκά ανώτατα όρια εκπομπών, γνωστά και ως  Euro6, από το 2017 έως το 2020 και να μπορούν να υπερβαίνουν το όριο κατά 50% μετά το 2020. Με αυτή την πρόταση, τα όρια εκπομπής ρύπων αυξάνονται σε 120 mg / km (ενώ ο κανονισμός που συμφωνήθηκε το 2007 αναφέρει σαφώς ότι το όριο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 80 mg / km σε κανονική οδήγηση)!

Η οδηγία RDE εγκρίθηκε από την τεχνική επιτροπή της ΕΕ για τα μηχανοκίνητα οχήματα τον περασμένο Οκτώβριο. Η δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης είναι μια θετική κίνηση, δεδομένου ότι έχει ως στόχο να αξιολογήσει τις πραγματικές εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα ντίζελ με βάση τα δεδομένα που μετριούνται στους δρόμους και όχι στις τιμές που λαμβάνονται στο εργαστήριο.

Ωστόσο, η υιοθέτηση της νέας πρότασης RDE που επιτρέπει στα αυτοκίνητα ντίζελ να εκπέμπουν διπλάσιους ρύπους από τα όρια Euro 6, είναι μια κίνηση που είναι επιστημονικά δύσκολο να υποστηριχθεί. Ο καθηγητής Bert Brunekreef, από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) για το  Περιβάλλον και την Υγεία, δήλωσε: «Τα οξείδια του αζώτου (NOx) που εκπέμπονται από τα οχήματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας αύξησης του διοξειδίου του αζώτου (NO2) στην ατμόσφαιρα. Το  NO2  είναι ένα τοξικό αέριο. Η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε ΝΟ2 μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές της πνευμονικής λειτουργίας σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, ενώ η μακροχρόνια έκθεση αυξάνει την ευαισθησία σε λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έχει επίσης βρεθεί ότι τα μίγματα εκπεμπόμενων ρύπων που περιέχουν ΝΟ2 μπορεί να είναι υπεύθυνα για ορισμένους από τους 72.000 πρόωρους θανάτους ετησίως στην Ευρώπη του 28 (EU28)".

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού  Ιδρύματος Πνεύμονα (ELF), Dan Smyth, δήλωσε: "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεδομένου ότι αποδυναμώνει τα υφιστάμενα όρια για τα αυτοκίνητα ντίζελ. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη για πάνω από 400.000 πρόωρους θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο, προκαλώντας οικονομικά κόστη που σχετίζονται με την υγεία, που εκτιμώνται μεταξύ 330 και 940 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναπνέει καθαρό αέρα και θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. "

Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο των κινητήρων ντίζελ, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έχασαν την ευκαιρία να αναστρέψουν τα πράγματα και να προσφέρουν καθαρότερο αέρα στους πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) θα προσπαθεί με όλα τα μέσα να εξασφαλίσει τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Πηγή: http://www.ersnet.org/eu-affairs/item/5215

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την αύξηση των επιπέδων εκπομπών για τα αυτοκίνητα ντίζελ!

BLOG

..............

ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ

Κορυφαία Φροντίδα Υγείας!Καλέστε μας τώρα (+30) 2821027029

ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ