Τα τυποποιημένα χρώματα των συσκευών εισπνοών θα μπορούσαν να σώζουν ζωές

Η τυποποίηση του χρώματος των συσκευών εισπνοών θα μπορούσε να βελτιώσει την αγωγή και να σώσει τις ζωές των ατόμων με άσθμα, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας έρευνας του οργανισμού UK Inhaler Group (UKIG).


Συνήθως, στη Μεγάλη Βρετανία, οι συσκευές εισπνοών με στεροειδή είναι πράσινες και οι συσκευές εισπνοών ανακούφισης είναι μπλε. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλη την Ευρώπη εξαιτίας έλλειψης συμφωνίας μεταξύ των παρασκευαστών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι δεν ακολουθούν όλες οι συσκευές τις τυπικές συμβάσεις πράσινου / μπλε χρώματος, κάτι που θα μπορούσε να καταστήσει δυσκολότερο για κάποιον να γνωρίζει ποια συσκευή εισπνοής είναι η σωστή κάθε φορά για χρήση.

Η έρευνα ζήτησε από 2.127 ασθενείς, μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου, να αξιολογήσουν τη σημασία του χρώματος των συσκευών εισπνοών για την αναγνώριση των συσκευών με στεροειδή, δηλαδή των ρυθμιστικών φαρμάκων, αλλά και των συσκευών ανακούφισης, δηλαδή αυτών που χρησιμοποιούνται για γρήγορη ανακούφιση από συμπτώματα δυσφορίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό 89% των ανθρώπων βασιζόταν στο χρώμα των συσκευών εισπνοών για να διακρίνει μεταξύ των συσκευών με στεροειδή και των συσκευών ανακούφισης.

Η μελέτη καλεί τους παρασκευαστές να τυποποιήσουν τα χρώματα των συσκευών προς όφελος της ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στην τυποποίηση των μπλε συσκευών ανακούφισης, λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην ανακούφιση επείγουσας ανάγκης.

Πηγή:

http://www.europeanlung.org

Τα τυποποιημένα χρώματα των συσκευών εισπνοών θα μπορούσαν να σώζουν ζωές

BLOG

..............

ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ

Κορυφαία Φροντίδα Υγείας!Καλέστε μας τώρα (+30) 2821027029

ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ